onsdag 3 maj 2017

Nytt upplägg (igen)

Det har blivit väldigt mycket paus på kontot i vår, och jag har grubblat lite på vad man kan ha för upplägg, så att det både blir hanterbart för mig att administrera, och så det blir större chans till aktivitet på kontot.

Så jag tänkte att vi testar en ny form, där det finns tre olika varianter:

1. Man kan anmäla att man vill vara en återkommande gästpostare. Jag tänker att det betyder att man har hand om kontot ca en gång varannan månad, men det är såklart ok om man behöver ha längre paus emellan eller tex hoppa över någon gång.

Fördelen med att kunna vara en återkommande gästpostare (vilket några i praktiken redan är) är att det finns möjlighet att berätta mer än man hinner på en vecka, att för läsarna kan det bli chans att förstå lite djupare hur hen funkar. Dessutom kan aktiviteten på kontot kan få en stabil grund om det finns några såna personer. Säg att fyra anmäler att de vill vara återkommande gästpostare, då kan grundläget vara att varannan vecka är uppbokad, väldig skillnad mot nu när grundläget hela tiden är tomma veckor.

2. Eller så kan man vara en gästpostare som tar en ledig vecka när den finns. Jag har haft lite kval för att människor fungerar så olika, för vissa är det bäst att få en vecka meddetsamma när de känner att de har en vecka som funkar, andra vill ha det planerat i förväg så de hinner förbereda sig. Bestämde nu att vi testar att ha båda sakerna parallellt. Den som vill ha en vecka meddetsamma får kolla kontot på måndagen, har ingen den veckan så är det fritt fram att höra av sig och få den. (Obs att om man hör av sig senare än måndagen och tar hand om veckan, så sker bytet till nästa person ändå på måndagen efter.)

3. Och man kan fortfarande också vara en gästpostare som får en planerad vecka som ligger några veckor fram i tiden. Då hör man av sig och säger vilka veckor som kan funka, så planerar vi in det. Ungefär som det varit tidigare här på kontot.

Hoppas detta ska vara en form som kan funka, och att kontot ska kunna fortsätta finnas. Är glad för allt det redan kunnat vara, allt som delats, lästs, skrivits, tänkts. Alla berättelser som får finnas här.

Önskar er allt gott, och hör av er om ni vill ha hand om kontot nån vecka (eller kanske till och med bli återkommande gästbloggare?)

Alltid bäst att använda e-post, risk att jag missar meddelandet annars.
om.dissociation@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar