Allmänna regler

Det viktigaste med det här kontot är att det ska vara en trygg plats, både för dem som postar och dem som läser. Därför finns följande regler:

Det är inte ok
att ifrågasätta någon annans berättelse, minnen eller upplevelser. Det är alltså inte ok att i allmänhet eller till en viss skribent ifrågasätta om man kan vara splittrad, ha minnesluckor efter övergrepp eller börja minnas vad som hänt senare.

Det är ok
 att som skribent ifrågasätta sig själv, om det man varit med om alls hänt, om man är splittrad, om andra delar finns, och liknande som kan vara del av ens tankar, upplevelser och verklighet i det dissociativa.

Det är inte ok
att publicera rasistiskt material, material som nedvärderar någon som tillhör en viss religion, folkgrupp, sexuell läggning, könsidentitet, eller människor som har funktionshinder.

Det är ok
 att skriva saker som kan vara triggande för andra. Tex är det ok att berätta om övergrepp, våld, eller annat man varit utsatt för.

Det är önskvärt
 att skriva en varning i början av texten om den innehåller beskrivningar som kan vara jobbiga för någon att läsa.
 att tänka efter en extra gång innan inlägg med triggande material publiceras, och tänka på att vi behöver vara rädda om varandra.

Det är ok
 att skriva om självmordstankar, att skriva om att man vill dö, att man inte tycker att man förtjänar att finnas eller liknande.

Det är inte ok
att lägga ut självmordsbrev, detaljerade planer eller annat material som handlar om att verkställa självmordstankar eller -planer.

Det är inte ok
att publicera bilder på självskador.
att förespråka eller uppmuntra till självskada, svält, självmord, användande av droger eller andra destruktiva beteenden.

Det är inte ok
att namnge personer som utsatt någon för våld, övergrepp, eller dålig behandling i vården.
att posta bilder på någon annan än dig själv, om du inte fått personen/personernas tillåtelse.

Det är inte ok
att publicera hotfullt material.
att lägga ut naket material.

Det är inte ok
att göra reklam för produkter.

Det är ok
 att dela med sig av bok- eller filmtips.
 om ni vill dela med er av era egna bloggar, hemsidor eller konton i sociala medier, eller tipsa om andras.
 om ni vill berätta tex vad ni arbetar med eller något annat från era liv.En del av sakerna i listan ovan ingår i instagrams allmänna regler som man kan hitta på instagrams sidor. Det är såklart inte tillåtet att bryta mot någon av deras andra regler heller. Bland dem finns bland annat att

Det är inte ok
att lägga ut bilder eller texter som någon annan har copyrighten till (undantag: om du fått tillstånd från den som äger copyrighten).
att bryta mot lagen på något annat sätt än det som nämnts ovan.


Känns det oklart var gränsen går är det bara att maila mig på om.dissociation (at) gmail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar