Så funkar det

Upplägget
Man har kontot från måndagen, postar så mycket man vill, och avslutar sin vecka på söndagen. Sen lämnas kontot vidare via admin, som har hand om överlämningarna.


Måste man posta inlägg varje dag?
Nej, det måste man inte. Posta så mycket som känns ok och som funkar. Mycket eller lite, båda är helt ok. Mittemellan är också ok.


Behöver man ha ett eget instagramkonto?
Nej, däremot är det nödvändigt att ha appen installerad och förstå hur instagram fungerar. Man måste kunna posta bilder (och texter), svara på kommentarer och kunna ta bort kommentarer om det kommer några som bryter mot reglerna. Information om hur instagram fungerar finns här: help.instagram.com


Måste man ha DID eller vara splittrad för att ha kontot?
Nej, det är öppet för alla som lever med dissociation av olika slag.


Måste man orka berätta hela sin historia?
Nej, det behöver man inte. Berätta lite eller mycket eller inget alls. Eller ha kontot och visa något från vardagen bara, som inte egentligen handlar om dissociation. Det blir ändå bilder av hur olika vi som dissocierar är, och hur olika saker vi fyller våra liv med, och på det sättet kan det hjälpa till att bryta ner fördomar och få andra att känna sig mindre ensamma.


Kan man vara anonym?
Ja, det kan man.


Jag är anhörig till någon som dissocierar mycket, och har mycket jag vill dela med mig av. Kan jag ha kontot en vecka?
Nej, det kan du inte, kontot är bara för inlägg från människor som lever med dissociation, det ska vara ett inifrånperspektiv, och begränsat till att vara det, även om andra perspektiv också är viktiga.


Vad händer om man mår för dåligt den veckan det bestämts att man ska ha ansvar för kontot?
Då säger man till mig, så kan man få en annan vecka längre fram. Kanske kan någon annan hoppa in och ta veckan med kort varsel, eller så får det vara en vecka utan inlägg. Det är viktigare att ni mår ok än att det blir inlägg alla veckor.


Vem håller koll på kommentarerna?
Den som är ansvarig för kontot är också ansvarig för att hålla koll på kommentarerna och ta bort om det kommer några olämpliga. Känns det övermäktigt att orka med så maila mig på om.dissociation [at] gmail.com så försöker jag hålla lite mer koll än vanligt, eller så kan jag be någon annan att hålla koll.


Hur gör man för att få ha kontot en vecka?
Den som är intresserad av att ha hand om kontot en vecka anmäler sig till mig via om.dissociation (at) gmail.com

Det finns tre olika former
  • Du kan anmäla att du vill vara återkommande gästpostare, då har du kontot ca en gång varannan månad. (Det är bra om du redan testat att ha kontot innan du blir det.)
  • Du kan höra av dig när du ser att ingen har kontot en vecka, och ta hand om det meddetsamma.
  • Du kan höra av dig och få en planerad vecka lite längre fram, vi bestämmer tillsammans vilken som kan passa.


Fler frågor?
Kanske finns svaret bland de allmänna reglerna eller bland reglerna för kommentarer.
Annars går det bra att skriva frågan som en kommentar här nedanför, eller maila till
om.dissociation [at] gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar